Over mij

Zien, voelen en verbinden

Over mij

Zien, voelen en verbinden

Als ik een kantoor binnenloop, dan heb ik binnen een kwartier door wat de verhoudingen op die werkvloer zijn. Niet dat ik mijn mening dan al klaar heb, maar ik voel, bijna op energetisch niveau, de verbindingen onderling en wat er speelt. 

Dat is iets wat ik mijn hele leven al heb. Als klein meisje van zes voelde ik het al aan als er ruzie kwam tussen mijn ouders. Dan verzorgde ik een balletoptreden in de woonkamer om de sfeer wat luchtiger en vrolijker te maken. Ik ging afleiden. 

Dat ik iets met deze kwaliteiten kon doen kwam pas heel veel later. Toen ik voor het eerst als freelancer een marketingopdracht uitvoerde. Ik werkte al jaren in de marketing, maar altijd als onderdeel van een team. Daar had je dus je plekje en voerde je opdrachten uit; alles was gefocust op inhoud. Toen ik als freelancer werd aangetrokken voor een opdracht, veranderde er iets: ik kwam van buitenaf en kreeg meer ruimte. Automatisch bewoog ik me richting de rol van begeleider. Ik voelde me als een vis in het water en besloot me te gaan verdiepen in het vak van coach. Dat was tien jaar geleden. 

In die tien jaar heb ik een 2-jarige coachopleiding gevolgd, verdiepingssessies gedaan en heel veel mensen en teams mogen helpen. 

Hoe ik vrouwen inspireer om te excelleren

In mijn moeder zie ik een superkrachtige vrouw. Als oudste van zeven(!) kinderen werd ze thuisgehouden van school om mee te helpen in het huishouden. Later nam ze de zorg op zich van haar vader en haar jongste broer, naast de dagelijkse taken van haar eigen gezin natuurlijk. Toch wist ze tijd te vinden om te ondernemen en te groeien en vond ze een baan. Dat bewonder ik. Soms vraag ik me af hoeveel verder ze het had kunnen schoppen in deze tijd. 

De positie van de vrouw is de afgelopen eeuw gigantisch verbeterd. Als ik daarbij stil sta, denk ik: ‘Wow, wat een proces!’. Zeker als je je bedenkt dat dit nog niet zo lang geleden heel anders was. Dan voel ik me trots. En tegelijkertijd zie ik ook dat ‘we’ er nog niet zijn. Feit is dat we vrouw zijn, maar de zakelijke omgeving is nog veel te vaak overwegend masculien, ingericht op mannen.

Als succesvolle zakenvrouw ben je een voorbeeld, een stip op die horizon en degene die dingen kan veranderen voor de vrouwen na jou. Mijn missie is om succesvolle vrouwen zoals jij in hun kracht te zetten, op hun eigen authentieke, feminiene manier. Want, als goede en succesvolle leidinggevende, ben jij vervolgens weer een voorbeeld voor jouw teamleden. Hoe mooi is het als je andere vrouwen kan inspireren om ook te excelleren?